Friday, November 21, 2014

Projektikokous Varsovassa 17.-21.11.2014

Matkustimme maanantaina Varsovaan projektikokoukseen (Maria, Anitta ja Rinteen Minna). Matka oli pitkä: lähtö aamulla kuudelta Anittan Mersulla Jyväskylään, sieltä junalla ja bussilla Helsinki-Vantaalle, lento Air Berlinillä Berliiniin ja sieltä Varsovaan. Perillä olimme illalla puoli seitsemältä ja sitten vielä köröttelimme taksilla hotellillemme, jota taksikuski ei booking.comin osoitetietojen perusteella sitten pystynyt löytämään, mutta perille viimein päästiin. OSiR Hotel Polna sijaitsi liikuntakeskuksessa, jonka palveluita emme ikävä kyllä ehtineet käyttämään. Huone oli kuitenkin siisti kolmen hengen huone, jossa uni maistui hyvin (viimeistä yötä lukuunottamatta, jolloin tietysti piti jännittää tulevaa matkustuspäivää).
 Hieman mielestämme oli kokousmatkan järjestelyissä järjestäjämaan osalta toivomisen varaa. Esimerkiksi ensimmäisenä iltana meidän piti heti selviytyä itsenäisesti ravintolaan, jossa ei sitten ketään ollutkaan paikalla - koska Justyna oli lähettänyt sähköpostia aikataulun muutoksesta vasta illalla, jolloin meillä ei nettiä ollut käytössä. Samoin kaikesta muusta liikkumisesta suurkaupungissa piti selviytyä ihan omin päin. Tiistai-aamuna koulun löytäminen tuottikin sitten hieman vaikeuksia, kun kioskissa ei myytykään tarvitsemiamme raitiovaunulippuja (ei myöskään seuraavassa lähimmässä kioskissa puolen kilometrin päässä), ja raitiovaunussa ei kelvannut kuin kolikot, joita meillä ei tietenkään vielä ollut. Eli eikun ulos raitiovaunusta muutaman pysäkin pummikyydin jälkeen ja sitten taksin etsimistä noin kilometrin verran sateessa. Perille taaskin silti päästiin ja vastaanotto oli oikein hieno: opettaja ja neljä koulupukuista oppilasta johdatti meidät oikeaan paikkaan yhden oppilaan kuvatessa meitä koko ajan videolle! Oppilaat kierrättivät meitä sitten ympäri koulua ja esittelivät luokkahuoneita ym. Samalla tutustuimme jo uusiin kumppaneihimme Espanjasta, Turkista, Italiasta ja tietenkin Puolasta. Koulu oli oikein siisti ja hyvin varusteltu. Vähän hassua oli muutamissa luokissa vierailu: luokissa oli tunnit menossa, ja jotkut opettajista jatkoivat opetustaan aivan kuin ei luokkahuoneen osallistujamäärä olisi juuri lisääntynyt kahdellatoista vierasmaalaisella opettajalla! Oppilaat sentään hymyilivät meille nätisti :) Kun koulu oli kierretty, alkoi projektikokoustaminen, mikä jatkui sitten keskiviikkonakin melkoisen kiivaana. Työstöhän se meinasi kyllä ihan käydä, iltapäivästä oli takki jo aika tyhjänä... Mukava oli tutustua uusiin kumppaneihin, varmaankin yhteistyö sujuu jatkossa paremmin, kun tiedämme keiden kanssa olemme tekemisissä.
Iltapäivästä olikin sitten tiistaina ja keskiviikkona muutama tunti vapaa-aikaa, jolloin Anittan ja Minnan vauhti meinasi olla porukan nuorimmalle (?!) liikaa :D Minnan vauhti riitti myös aamulenkkeihin ennen aamiaista, minulle ja Anittalle ensimmäisen aamun kävelylenkki riitti kaiken päivittäisen hyörinän jälkeen. Ruoka Puolassa oli hyvää ja todella edullista. Tosin yllätys oli, että ravintolassa esimerkiksi kanavartaitten lisänä ei todellakaan ollut muuta kuin se salsakastike...
Paikallista jäätelöäkin piti tietysti maistaa usempaan kertaan varmistuaksemme, että hyvää se on!

No comments:

Post a Comment