Sunday, January 11, 2015

Lauantai 6.12

Lauantai 6.12 oli viimeinen täyspäiväinen päivä Espanjassa. Aamulla kello yhdeksän suuntasimme kohti roomalaista kaupunki rauniota, Italicaa. Menimme sinne bussilla ja ihmeellistä kyllä, tällä kertaa emme kuulleet paikallisia flamenco-hittejä vaan bussimatka oli yllättävän rauhallinen. Syynä saattoi olla aamuinen väsymys.
Italica sijaitsi noin 10 kilometrin päässä kaupungista, joten matka sinne ei kestänyt kovin kauaa. Olimme hieman ajoissa paikan päällä, joten seisoskelimme vähän aikaa Espanjan talviaamuussa lämpötilan ollessa noin neljä astetta odottaen porttien aukeamista. Siinä odotellessa meinasi vähän kylmyys yllättää, mutta heti porttien sisälle päästyämme löysimme kahviautomaatin ja tunnelma alkoi kohoamaan. Sitten saimmekin jo lähteä vapaasti tutkimaan muinaista kaupunkia.Italica oli aivan upea paikka. Tuntui aika hurjalta seisoa keskellä antiikin aikaista gladiaattoriareenaa.
Sieltä aukesi myös hieno näkymä kaupungin lähiseudulle.Olimme Italicassa noin neljä tuntia, jonka jälkeen lähdimme bussilla takaisin kohti Sevillan keskustaa. Loppupäivä olikin sitten vapaata, joten osa porukasta lähti lounastamaan kotiin ja osa jäi kaupungille. Illalle olimme sopineet taas yhteisen tapaamisen kaikkien projektissa mukana olleiden nuorten kanssa.

Lauantai ilta olikin erityinen siinä mielessä, että se oli viimeinen ilta Sevillassa, joten varsinkin loppuillasta tunteet alkoivat olla pinnassa, kun tajuttiin, että näemme seuraavan kerran vasta noin neljän kuukauden päästä ja osaa porukasta emme välttämättä enää ikinä. Joku puolalaisista saikin ideaksi ottaa kaikkien nimet ylös Espanjan lippuun, mikä sitten levisikin niin, että illan päättyessä suurimalla osalla porukasta oli jonkunlainen pelikortti, kännykän kuori tai jokin vastaava, jossa oli sen viikon aikana tapaamiensa kaverusten nimiä ja jäähyväisiä.

No comments:

Post a Comment