Tuesday, April 7, 2015

Italialaiset ihmiset

Suomalaiset ovat pidättäytyvää kansaa jotka tavatessaan moikkaavat tai kättelevät. He ovat hyvin omistushaluisia ja tietoisia omasta henkilökohtaisesta tilastaan ja he vartioivat sitä. Täysin toisin kuin italialaiset. Esimerkiksi Sisilian lentokentälle saapuessamme tämän upean noin 12(?) tunnin reissun jälkeen saat yhden pienen innokkaan italialaisen* kaulaasi.
* siis giorgia. 

 Italialaiset ovat siis todella ystävällistä kansaa jatkuvine halauksineen ja poskipusuineen. Näihin kyllä tottuu ajan myötä ja jälkeenpäin niitä jää vähän kaipaamaankin, Mutta yksi asia on johon ei vaan voi suomalaisena tottua ja se on nämä italialaiset aikataulut. Italiassa niitä ei nimittäin ole. 
Siinä missä suomalaisille esimerkiksi koulu alkaa kello kahdeksan niin silloin siellä ollaan ennen kello kahdeksaa tai viimeistään tasan kahdeksalta. Italiassa se tarkoittaisi sitä että koulussa ollaan noin kello kahdeksan, eli noin puoli yhdeksän maissa. Itse pääsin kokemaan tämänkin heti ensimmäisenä päivänä. Kun paikalla piti olla kello 11 me saavuimme hostaajani kanssa paikalle tyylikkäästi päälle tunnin myöhässä. Ei huonompi suoritus. 

Huomasimme myös sen, että italiassa ei ikävä kyllä englanninosaamis taito ole ihan parasta luokkaa. Toki oli poikkeustapauksia, mutta suurimmaksi osaksi englanti ei ollut mitään mahtavaa, itseasiassa joissakin kaupoissa myyjät eivät puhuneet ollenkaan englantia. Samoin hostaajiemme vanhempien kanssa oli vaikea kommunikoida koska muistakseni suurinosa ei puhunut englantia ollenkaan. Ei sillä että me suomalaiset olisimme puhuneet erinomaista englantia mutta kun eräs ystäväni oli kysynyt pitääkö hänen nukkua kengät jalassa, hänen hostinsa oli vastannut että kyllä. Aamulla oltiinkin pidetty kokous siitä miksi hän oli nukkunut kengät jaloissaan. Pieni väärinymmärrys. 
Huomasimme myös että kaikki ohjelmat mitä heiltä televisiosta tulee, on dupattu italiaksi. Olisiko se sitten osasyynä tähän, en tiedä.

-Italialaiset ovat muuten sitä porukkaa jotka pitävät kenkiä jalassa jatkuvasti (paitsi nukkuessaan, kuten yllä mainitsin).
 -Silloin tällöin kuului tuttu huuto ''SELFIEEE'' joka tuli meillekkin hyvin tutuksi. He rakastivat selfieiden ottamista, Niitä räpsittiin koko ajan mikä ei näin jälkeenpäin ole haitaksi, niistä saaatiin aika mukavia kuvia muistoksi. 
-He ovat myös todella suorapuheisia kuten matkalla tuli todistettua. Jos he eivät pitäneet jostain asiasta, henkilöstä tai vaateyhdistelmästä siitä kyllä sanottiin.  

Lyhyesti sanottuna, italialaiset ovat todella ystävällisiä mutta silti suorapuheisia. Kultuuri on täysin erilainen minkä takia heidän makuunsa suomalaiset ovat kylmiä ihmisiä, mutta reissun loppupuolella sanoivat hekin että kyllä meilläkin on aika iso sydän. Ja vaikka miten olisitte varautuneet siihen miten lyhyitä he ovat, tulette silti yllättymään. 


joo nää on turkkilaisia, niitten kanssa oltiin samaan aikaan. HuippujätkiäNo comments:

Post a Comment