Tuesday, April 7, 2015

Maanantai 9.3.

Maanantaina tutustuimme ensimmäiseen kouluun Liceo Classicoon. Koululla piti olla yhdeksältä, joten luonnollisesti lähdimme parini skootterilla vasta kymmentä vaille. Skootterin kyydissä saikin sitten vähän pelätä, kun käännyttiin mutkaisille ja jyrkille pikkukujille - oikotie, ilmeisesti.Pääsimme koululle kuitenkin ruhjeitta, emmekä olleet edes myöhässä. Loputkin ihmiset saapuivat paikalle ja noin vartin yli yhdeksän meidät päästettiin sisään. Kävelimme pariemme kanssa koulun käytäviä pitkin samalla kun koulun muut oppilaat taputtivat meille ja toivottelivat meitä tervetulleiksi. Vain punainen matto puuttui :D

Meidät istutettiin koulun saliin kuuntelemaan tervetuliaispuhetta ja oppilaiden lauluja - Suomen ja Turkin kansallislaulutkin kajahtivat komeasti, tosin nauhalta. Koulun rehtori ja Nelsonin linnalla mukana ollut opas puhuivat siitä, kuinka hieno tilaisuus Erasmus-hanke on ja kuinka se yhdistää ihmisiä. Suomen ja Turkin opettajat antoivat lahjansa, jonka jälkeen kiertelimme ympäri koulua. Aikaa kuluttaaksemme tanssimme mm. letkistä ja turkkilaista häätanssia ja löysimme tietysti myös wifi-huoneen, jonne osa meistä istahti vähän pidemmäksi aikaa.


Koulun ilmoitustaululla nämä kaksi kuvaa olivat vierekkäin, jokseenkin huvitti :D


Saimme hieman purtavaa koululla, jonka jälkeen meillä oli n. puolitoista tuntia aikaa siirtyä linkkipysäkille. Tanssimista oli vielä pakko jatkaa mm. macarenalla, koska löysimme sopivan loivat portaat. (Tästä ei valitettavasti ole videota.) Pysäkille päästyämme matka jatkui linkillä Cataniaan, jossa meidät jaettiin ryhmiin nähtävyysaarrejahtia varten.
Omassa ryhmässäni ei ollut muita suomalaisia, joten ujuttauiduin parin turkkilaisen seuraan, kun kuulin heidän puhuvan Marvelista :D


Sateesta huolimatta kävimme kiertämässä loputkin nähtävyydet ja kokoonnuimme kaikki lopulta kuuluisan norsupatsaan luo. Ilta oli päätöksessään ja lähdimme takaisin Bronteen - itse olin ainakin umpiväsynyt mutta iloinen uusista tuttavuuksista.No comments:

Post a Comment