Monday, April 13, 2015

Tiistai 10.3.Päivän ohjelmistoon kuului suunnata Sisilian pääkaupunkiin Palermoon. Aamu lähti käyntiin herätyksellä klo 5.45. Aamupalaksi oli tarjolla nutellaleipää ja appelsiinimehua. Väsyneenä, mutta silti innoissamme tulevasta päivästä raahauduimme hostimme kanssa autoon ja lähdimme ajamaan Malettosta kohti Brontea, josta bussi starttasi klo 6.30.


Väsy painoi takaraivossa koko bussimatkan ja osa taisi siinä nukkuakkin. Italialaiset hölöttivät koko matkan takapenkillä kovaan ääneen (tyypillisesti), joten pieni pysähdys huoltoasemalla ei tehnyt ollenkaan pahaa. Maisemat olivat tuolla 3 tunnin matkalla upeat. Aurinko paistoi enemmän, mitä lähemmäksi Palermoa tulimme. Perillä Palermossa oli noin +15 astetta, joka oli kivaa vaihtelua oman kaupungin sateiseen ja pilviseen säähän.

Lädimme kiertelemään oppaan avulla erilaisia kirkkoja. Kävelimme pitkin Palermon katuja. Aurinko paistoi koko päivän. Kävimme kolmessa eri kirkossa, jotka kaikki olivat omalla tavallaan hienoja. Opas kertoi meille mm. kirkkojen seinämaalauksista. Osa kirkoista oli Suomeen verrattuna paljon suurempia ja koristeellisempia. Viimmeinen kirkko, minne menimme, huomasimme olevamme enää vain Suomi-porukalla. Taisi italialaisilla ja turkkilaisilla loppua mielenkiinto kirkkoihin siinä vaiheessa. XD


Kirkkojen jälkeen kokoonnuimme kaikki eräälle aukiolle. Yhtäkkiä jokin tuntematon mies ajoi mopollansa kadulle kaikkien  meidän eteen. Kaikkien meidän yllätykseksi hän laittoi stereot soimaan ja alkoi tanssia Shakiran ja Macarenan tahtiin. Tästä riemu ratkesi ja lähdimme mukaan tanssimaan. Perusitalialaista toimintaa... Se oli ehkä päivän parhain juttu joka ei heti unohdu. 

Tanssien jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa ja päädyimme jonnekkin ravintolaan, jossa oli muistaakseni kolme kerrosta. Saimme kuin saimmekin lopulta hyvät paikat. Päätimme tilata kaikki suomalaiset Sisilian perinteisen hampurilaisen. Ensivaikutelma hampurilaisesta näytti jo hieman epäilyttävältä (hyytelömäinen liha josta erottui suolia), mutta kun hetken kuluttua saimme kuulla hampurilaisen lihan olevan vasikan pernaa, jäi hampurilaiset lautaselle sen enempää miettimättä. Kuvakin kertoo jo ehkä jotain... No tietääpähän ensikerralla mitä ei ainakaan kannata tilata. =DTästä matka jatkui jonnekkin toiseen kaupunginosaan, jossa meillä oli noin tunti aikaa kierrellä kauppoja. Italialaisilla oli tapana olla aina myöhässä kaikesta, joten ei haitannut vaikka myöhästyimmekin sovitusta ajasta noin vartin. Jalat väsyneinä menimme linja-autoon ja 3 tunnin ajomatka oli vielä edessä. IIlalla menimme erään hostin luo yökylään, jonne tuli muitakin hosteja ja heidän parinsa. Kello oli yöllä jotain 2.00 kun vihdoin ja viimen pääsimme untenmaille. Uni maistui rankan päivän jälkeen hyvin.


#selfieeee

No comments:

Post a Comment